: طريقة البيض المقلى
المقادير:
ثلاث بيضات دجاج (اى نوع مش مهم)
شويه زيت (زيت قلى)
ذره من الملح
شويه فلفل اسود مطحون ( شويه صغننين )
زبدة
طاسة قلى
ملعقة للتقليب
نار
كبريت
الطريقة:
الطبخة دى محتاجه شويه مهارة عاليه وكفاءة لكن مع الوقت هتتقنيها
حطى الطاسه على النار
وبعدين شويه زيت قليلين مش القزازه كلها
وسبيها لما تصل درجه حراره الطاسه الى 45673475 درجة فهرنهايت
انتبهى جيدا الطبخة مش هتبقى مظبوطة الا مع درجة الحراره دى
لو معندكيش مقياس حرارة حطى صباعك الصغيور فى الزيت
ولو قلتى (اى) وقتها بقه هتكونى وصلتى للحرارة المطلوبه
اكسرى البيض فى طبق مقعر ثم ضعى الملح والفلفل الاسود وقلبيه جيدا
حتى يتغير لونه وتظهر الفقاعات
هنا بقه وفى اللحظه دى حطيه بسرعة فى الطاسه
وابعدى شويه عن الطاسة عشان متتعوريش
ولو اتكونت طبقة شبه صلبه من البيض اقلبيه على الوجه التانى
بسرعة واستمرى فى التقليب حتى يصبح لونه برونزى فاتح
وامسحيه بقليل من الزبدة